Söndags intervju!

God morgon hjärtan! <3
 
Jag tänkte börja med att ha en söndagsintervju två söndagar  i månaden. Jag har väldigt många kompisar och kontakter utomlands, tänkte göra intervju med olika personer på olika platser. Få inspo om destinationen samt få en inblick i hur det kan vara att bo utomlands :) Härligt va?
Först ut är min fiskorv Lisa Jakobsson som just nu befinner sig i Puerto Escondido, Mexiko 
 
Enjoy!
 
 
 
Lisa Jakobsson
 
1: Vad gör du i Puerto och varför är du där?

Jag läser just nu kurser online för att komplettera den examen jag redan har. Det funkar verkligen bra att läsa i Sverige men bo här. Ibland är det svårt att fokusera, dels då det ofta är väldigt varmt men också för att det finns en hel del annat som lockar. Men man får försöka vara disciplinerad och läsa de timmar man beslutat att ägna åt skolan. Jag är här framförallt för min pojkvän som bor här, träffade honom första gången jag besökte Puerto och sedan dess har jag ”pendlat”. Låter säkert lite klyschigt med blondinen som föll för surfkillen på playan, men ibland är det också verkligheten.

 2:Vad fick dig att åka till Puerto första gången?

 Jag reste och vi kom till Puerto för surfens skull egentligen. Resan fokuserade lite på surfställen och kvaliteten på den surf som finns här är ganska outstanding. Så det var nog den största anledningen.

 3:Vad gör du helst en ledig dag?

 En ledig dag här vill jag helst börja med en promenad på stranden och morgondopp, sen lång frukost och helst inga planer. Några timmar på stranden och en god middag på kvällen. Allra bäst är nog att laga mat och dricka ett glas rött vid spiseln för det sker inte så ofta under vanliga dagar.  Mannen har en restaurang så han spenderar mycket tid där på kvällarna så en vanlig middag är perfekt en ledig dag. 

Alternativ två är att gå upp tidigt och åka iväg över dagen. Helst till en strand man inte är på till vardags och spendera dagen i solen och vattnet så man blir sådär härligt trött på kvällen. Men sen får den gärna sluta med en god middag, återigen.

 
Carrizalillo, en av de finaste stränderna i Puerto

 

 4: Tips på restauranger och boende.

 Här måste jag nämna Spirulina. Juicebar med så himla goda juice och fräsch mat som verkligen smakar hemlagat. 

Hotel Inez. Hit går jag när jag inte vill ha någonting i närheten av mexikanskt. Räkor i krämig sås med pasta, kyckling i currysås med ris eller en ordentlig pepparstek.

Kuiatl, Italiensk restaurang i ett område som heter La Punta. Underbara bruschettas och viner i olika prisklasser.

La Juculenia, Hit går lokalborna, en måltid kostar ca 20 svenska kronor. Det är ingen fancy kvällsrestaurang eller mysigt beach hak. Mitt i stan, plaststolar och långbord som i en skolmatssal. Men maten är god och mexikansk på riktigt.

 
Restaurang Spirulina! I samma byggnad finns även en yogastudio, massage och billigt boende :)
 
 
Här är Ester på den mexikanska restaurangen, maten ser inte ut att vara mycket för världen, men det är den!
 
 5: Är det dyrt med mat och aktiviteter?

 För svensken är allt billigt här. Vin kostar ca 25 kronor på restaurang, snitt för en maträtt ligger runt 40-50 svenska kronor. Jag brukar jämföra med att en av de finaste restauranger som finns här har priser där du kan äta en trerätters inklusive en härlig margarita och ett glas vin för ca 1200-1400 pesos för två personer. Det motsvarar ca 600-700 svenska kronor. För två! 

 

 
Solnedgång i Zicatela, magiskt
 

 

 
 
Mexiko, intervju, friends, food, tips, culture, ocean, sunset
1 kommentar
Alf

Måste besöka dessa när vi kommer ned . Lisa får visa oss