Italien

Go kväll! 
Det var någon här häromdagen som ville att jag skulle skriva lite om när jag bodde i Italien, så why not :) 
 
Fyra dagar efter att jag tagit studenten åkte jag och två kompisar, Anna och Denise ner till Italien för jobb och skojigheter. Det var genom min kusin Elin som bor där nere som vi fick jobbet, som var på en stor turistanläggning en timma utanför Florens i Toscana. Under dessa fyra månader hade vi sjuktkul! Jag jobbade i cafeét/baren, Anna i en av restaurangerna och Denise i poolbaren. Vi bodde på anläggningen i ett litet rum som rymde 3 sängar samt en toalett, no privacy alls. Vi fick ett mål om dagen gratis, oftast i samband med jobbet plus lön varje månad, det var inga summor som gjorde oss rika, men som vi klarade oss väldigt bra på! 
 
På denna anläggning var vi ett gäng från Irland, Skottland och England förutom den ordinarie personalen som var från Italien. Vi blev ett riktigt tight gäng som umgicks i princip dygnet runt i fyra månader! Det var här vi blev väldigt bra kompisar med Miriam och Orna som kommer till Stockholm nu om tvp veckor. 
 
Vi jobbade ca 7 h om dagen 6 dagar i veckan, på den lediga dagen brukade man alltid vara ledig tillsammans med minst en till. Det brukade oftast bli att man åkte in till Florens eller hittade på andra roliga saker som fanns rumtomkring. Behovet att lämna anläggningen fanns iaf hehe. 
 
Förutom att jobba hittade vi på en hel del, det blev ganska mycket fest på kvällarna. Solning och poolhäng på dagrna och utflykter på den lediga dagen. 
 
Min tid i Italien var nog bland det roligaste jag gjort! Genom att lämna tryggheten hemma i Sverige växer man något enormt som person, att ta dig ur sin comfort zone är väldigt viktigt tror jag. Våga testa nya saker och se vart de leder. Jag kände att jag kom hem som en mer social tjej och mer säker i mig själv, hade troligen inte känt det om jag stannat kvar hemma. Till er som funderar på att flytta utomlands eller byta stad, gör det. Det går alltid att flytta hem igen :) 
 
Puss på er, 
 
Miriam
 
 
 
Denise & Miriam
 
 
 
Orna & Anna
 
 
 
 
Ber om ursäkt för kvalitén på bilderna, men det var ju några år sedan! :)
 
 
 
 
0 kommentarer