En viktig tid i mitt liv

Visst är det så att sporter formar en som person? 
 
Jag spelade handboll i 13 år i Skövde HF, gick idrottsprogrammet under gymnasiet med inriktning handboll.
Jag tränade nästan varje dag, ibland 2 pass om dagen. Jag levde och andades handboll. Varje helg hade vi match eller extra inlagd träning inför något mästerskap. Jag älskade det. Vi tjejer som spelade tillsammans blev väldigt tighta och delade det mesta, det blir ju så..man ses i princip varje dag och ställer upp för varandra.
Jag tyckte alltid att det var härligt att snacka av mig med mina lagkamrater i omklädningsrummet både innan och efter aktivitet. Vi fanns där för varandra och vi delade alla samma passion. Jag skulle säga att det bästa man kan göra är att vara med i ett lag, en lagsport. Det lärde mig att sätta laget framför jaget, att kunna samarbeta och kommunicera. Det stärkte mig som person, jag visste också att om jag misslyckades fanns mina lagkamrater där för mig. Vi var ett team, vi hjälptes åt. Delad glädje, dubbel glädje.
Jag minns när vi kammade hem första platsen i skadevi cup, en cup som arrangerades på hemmaplan.
Att vinna den cupen var bland det härligaste jag gjort. Att spela en final inför en fullsatt arena på hemmaplan går inte att jämföra med mycket annat, den adrenalinkicken är oslagbar. Jag saknar  ibland handbollen, saknar att ha ett lag, saknar snacket i omklädningsrummet och att ha ett team som backar upp en.
Handbollen formade mig till viss del till den jag är idag. Den lärde mig rätt och fel, vad gemenskap är och konsten att kunna samarbeta. Den skapade en kämparglöd och en vilja som jag har nytta av än idag, i andra sammanhang. Handbollen fick mig också att inse hur viktigt det är med träning för att må bra. Jag har mycket att tacka sporten för och vad den givit mig, en oerhört viktig tid i mitt liv <3 
 
 
 
I finalen mot Kärra
 
 
Jennifer var så grym målvakt!!
 
 
Känslan <3
 
 
 
 
handboll, sport, laget, skövdehf
2 kommentarer
Alf

Ja jösses vad kul det var

Lena

Var så kul att åka på alla cuper runt om i landet och kolla.